Verslag KV De Waterpoort – KV Drachten Van der Wiel

DRACHTEN

KV Drachten/Van derf Wiel speelde zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen De Waterpoort uit Sneek. Winst zou betekenen dat Drachten aansluiting zou houden met de koplopers, verlies zou afhankelijkheid van anderen betekenen en een zaalseizoen in de achtervolging moet. Drachten verloor de wedstrijd met 25-22.

Waterpoort liep snel weg naar een 4-0 voorsprong maar Drachten vocht zich goed terug in de wedstrijd en sloot op 6-6- weer helemaal aan. Toen De Waterpoort weer snel een aantal doelpunten uitliep leek dat Drachten even te machtig. Nog voordat de 14-9- ruststand werd bereikt incasseerde Drachten nog een forse tegenvaller. De boomlange Siemen Jan Miedema moest geblesseerd naar de kant. Met deze blessure raakt de ziekenboeg van Drachten overbevolkt.

Scheidsrechter Hille Bergsma gaf in de hele wedstrijd veel vrije worpen. Ook die vrije worpen pakten niet in alle gevallen even gunstig uit voor Drachten. Drachten raakte in de tweede helft niet verder achterop en kon, als een klein lichtpuntje, een rentree van Wilfred Oostra beleven na een eerder opgedane blessure.

Een 25-22 eindstand betekent voor Drachten dat de ze op dit moment nog niet goed genoeg zijn om in de top van de competitie mee te draaien. Drachten zal moeten zien dat het de basisspelers snel weer fit krijgt en zelfs dan zal het team in de achtervolging moeten. Ritola uit Zuidlaren leidt nu de dans na een overwinning op CSL.

Er volgt nu een soort winterstop van enkele weken. Zaterdag 12 januari speel Drachten pas zijn volgende (thuis-) wedstrijd tegen CSL uit Britsum. Misschien dat het Michel Daling, en zijn vooral medische staf, lukt in deze paar weken Drachten weer fit en op de rails te krijgen en het weer de ploeg te maken die het dit seizoen steeds is geweest, een goed en lastig te verslaan collectief.

De scores voor Drachten:

Jennie Terpstra 5, Jelmer Faber 4, Ilse v.d. Meulen 4, Milan Mulder 3, Larissa Braam, Marc Akerman, Siemen Jan Miedema, Lyssa v.d. Ende, Dennis de Haan en Wilfred Oostra, allen 1 doelpunt.