Ledendag LTO Noord met André Kuipers

DRACHTEN

In Schouwburg De Lawei in Drachten wordt dinsdag 11 december vanaf 10 uur de Ledendag LTO Noord gehouden.

De landbouw heeft zich verbonden aan de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs en stelt zich voor de opdracht om 3,5 megaton CO2-emissie te reduceren. Wat dat gaat betekenen op het boerenerf is voor velen nog onduidelijk. Kunnen en willen we een bijdrage leveren aan de klimaatopgave?

LTO Noord kijkt met de sprekers op verschillende manieren naar het klimaat. Vanuit de samenleving met Marjan Minnesma, directeur Urgenda en vanuit de politiek met Pieter van Geel, voorzitter klimaattafel.

Na de pauze is het woord aan André Kuipers. Hij geeft een unieke kijk in het leven van een astronaut. Meer dan zes maanden verbleef André in de ruimte en hij is daardoor een van de weinige mensen die uit eigen ervaring kan vertellen wat bij een ruimtereis komt kijken. ,,Als je de aarde vanuit de ruimte hebt gezien, weet je als geen ander hoe slordig we omgaan met dat kwetsbare blauwe bolletje. De aarde is als een ruimteschip met beperkte voorraden, dus wees er voorzichtig mee.”

De Meiden van Los sluiten op een ludieke muzikale manier het programma af.