26e WAMPEX Hemrik

HEMRIK

Vrijdag 28 december wordt de 26e editie van Wampex Hemrik gehouden.

Vanaf september is een enthousiaste groep vrijwilligers bijna iedere zondagochtend onderweg om een leuke route uit te stippelen. De globale route staat inmiddels op papier en de vergunning is aangevraagd. De landeigenaren op het traject moeten allemaal benaderd worden of we van hun land gebruik mogen maken. Dit levert doorgaans geen problemen op.

Nu moet de uitgedachte route nog gelopen worden (door een vaste vrijwilliger) om de knelpunten eruit te halen. Ondertussen is men al druk bezig om alle hindernissen uit te denken en in kaart te brengen. Ieder jaar worden er weer bijzondere hindernissen bedacht. Dit geeft bij de organisatie altijd veel voorpret. De organisatie is dit jaar uitgebreid met twee (jonge) mannen en bestaat nu uit 8 mannen en twee vrouwen.

Alle vrijwilligers zijn weer benaderd en doen allemaal weer mee dit jaar. Deze vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. De halve nacht in de kou op een post staan om de ploegen te controleren en eventueel te helpen. Een aantal van deze vrijwilligers is al 26 jaar bij de WAMPEX betrokken. Dit jaar staan 8 of 9 posten onderweg. Al met al zijn er deze nacht rond de 50 vrijwilligers actief.

De ploegen kunnen zich tot 10 december opgeven via info@wampexhemrik.nl. Er zijn inmiddels al 35 ploegen die zich hebben opgegeven. Dit is al het maximum. Zou je nog mee willen doen is het handig om eerst even te mailen of het nog mogelijk is. Dit voorkomt teleurstellingen.

Zie je tussen vrijdag 28 december 18.00 uur en zaterdag 29 december 08.00 uur verdachte personen rondlopen met zaklantaarns en de tong op de knieën: geen paniek, dit zijn deelnemers die proberen de Bining in De Hemrik weer te vinden. Zie je vreemde mensen rondlopen/rondrijden in de buurt en ze dragen een (geel) veiligheidshesje met opdruk: geen paniek, dit is iemand van de WAMPEX organisatie om alles in de gaten te houden.