Lezing Joke Hermsen in Dorpskerk Beetsterzwaag

Beetsterzwaag

De bekende schrijfster en filosofe Joke Hermsen houdt zondag 9 december vanaf 15 uur in de Dorpskerk van Beetsterzwaag een lezing over de leegte.

Zij spreekt in het kader van de tentoonstelling Skjin Laai/Tabula Rasa in Projectruimte Hoofdstraat 17 in Beetsterzwaag, waarin meer dan 30 dichters en kunstenaars stil staan bij het thema leegte.

Joke Hermsen schrijft fictie, maar is vooral ook bekend van haar essays over stilte, rust, onthaasting: Stil de tijd, pleidooi voor een langzame toekomst, Windstilte van de ziel en Melancholie van de onrust. In Beetsterzwaag sluit zij aan bij het thema van de tentoonstelling met haar lezing De leegte van een landschap, dat zich gestaag vult met tijd. Na afloop van de lezing is er de gelegenheid de tentoonstelling te bezoeken en geeft Bert Looper een korte toelichting en rondleiding.