Concert Allégresse

DRACHTEN

Algemeen gemengd koor Allégresse geeft zondag 9 december vanaf 15 uur in samenwerking met Amnesty International een bijzonder concert met een gevarieerd programma.

Allereerst worden er liederen gezongen in het kader van de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Precies 70 jaar geleden werd in de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen.

Vervolgens wordt als tweede onderdeel de Misa Criolla van de Argentijnse componist Ariel Ramírez uitgevoerd samen met sopraan Corin Tholen en de Latijns-Amerikaanse muziekgroep Caminante. Dirigent is Martijn Jager en de pianobegeleiding wordt verzorgd door Chanyang Park. Voor deze gelegenheid is Allégresse aangevuld met 30 enthousiaste projectzangers. Het koorproject is mogelijk door subsidie van de gemeente Smallingerland (LF2018).

Plaats: Rooms-katholieke kerk Pier Panderstraat 1, 9203 SG Drachten.