Tynjerock VIII

TIJNJE

In Café Overwijk in Tijnje wordt zaterdag 8 december vanaf 20.30 uur de achtste editie van Tynjerock gehouden.

Deze avond zullen 4 bands hun opwachting maken. Alle bands hebben een connectie met de Tynje.

THE STRANGE CARROTS bestaan uit Edwin Tuininga en Remko de Leeuw. Ooit speelden zij samen in het legendarische Bworkje backwards. Daarna gingen de mannen hun eigen weg. Tuininga zocht de Bluegrass hoek op en De Leeuw was onlangs nog frontman van de baasharde formatie Ald Sear.

The Strange Carrots maken bluegrass en de teksten worden gezongen in het Amerikaans met Fries accent of Fries met een Amerikaans accent.

PROJECT. Een ode aan de Ierse band Thin Lizzy en de warme stem en prachtige songs van Phil Lynott. Zanger en bassist Berend de Kroon weet die opvallende stem van Lynott angstig goed te benaderen. Thin Lizzy Project is een jonge band met enorm veel potentie. De show en performance zijn in de trend van de legendarische live albums van Thin Lizzy met natuurlijk de hits The boys are back in town, Whiskey in the jar en vele andere toppers.

SKRAAL heeft inmiddels geen introductie meer nodig, al bijna 10 jaar lang maken ze de Friese kroegen en festivals onveilig. De Friese bluesrockformatie heeft optredens verzorgd op Aaipop, Oerrock, Expansie, Streekein, Hûnekop festival, Abe Lenstra stadion, Knypstermerke, Veenhoop-festival en natuurlijk een legio aan rokerige kroegen. Hun tweede studioplaat Rubber, Reek & Fjoer werd zeer goed ontvangen door de pers en is te verkrijgen op www.skraal.frl

RAUZER. De bandleden van Rauzer zijn ware rockende gangmakers. Veelzijdig, prettig gestoord en geschikt voor ieder feest (bijna dan). Het repertoire van de mannen loopt uiteen van stevige rock, tot frisse funk en opzwepende blues uit de jaren zeventig, negentig, maar van nu. De energie, dynamiek en interactie met het publiek zal ervoor zorgen dat het dak eraf gaat. De mannen van Rauzer staan door hun explosieve energie garant voor een lekkere ervaring.

Meer informatie op www.tynjerock.nl.