Nieuw werk van Peter Hiemstra in Galerie LOOF

Jubbega Peter Hiemstra uit Oldeberkoop opent zaterdag 8 december om 16 uur de tentoonstelling met zijn nieuwste beelden in Galerie LOOF

Tijdens de opening neemt Hiemstra bezoekers mee langs zijn nieuwste werken en vertelt over de ontstaansgeschiedenis, de namen van de beelden en de gebruikte technieken.

In mei 2016 verscheen het boek Al werkend bedenk ik de wereld over het werk van Peter Hiemstra. Na het verschijnen van dit boek is hij naar hartenlust gaan experimenteren met glazuren. Engobes, matte en glanzende glazuren wisselen elkaar af in de beelden die nog steeds het narratieve element in zich dragen.

Hiemstra is een kunstenaar die beeldverhalen schept. Zijn fantasievolle en kleurrijke beelden zijn geen eenduidige vormen, maar taferelen of gebeurtenissen die het midden houden tussen geestig en bizar, integer en kwetsbaar. De wereld van Peter Hiemstra beantwoordt aan eigen wetten, waarden en waarheden.

Stockpresentatie Galerie LOOF

Tevens zal er een stockpresentatie zijn van de vaste kunstenaars van Galerie LOOF. Te zien zijnwerken van onder andere Sjoukje Iedema, Johannes Steendam, Age Hartsuiker, Terri Brooks, Anutosh, Harmen van der Tuin en Evelyn Snoek.

Openingstijden

De tentoonstelling is te zien van zaterdag 8 t/m 30 december.