Black Suspenders in Café Marktzicht

DRACHTEN

De band Black Suspenders geeft zaterdag 8 december vanaf 20.30 uur in Café Marktzicht in Drachten een concert.

Black Suspenders is een vierkoppige band, opgericht in 2015 en sindsdien is er gewerkt aan een gevarieerd repertoire. Snelle opzwepende nummers afgewisseld met zo nu en dan wat rustiger nummers om het publiek wat op adem te laten komen en vervolgens weer helemaal los te gaan is hun kenmerk.

Het muziekgenre is originele rockabilly, country en rock ’n roll. Deze originele mix van de verschillende achtergronden van de bandleden zorgt ervoor dat Black Suspenders ook een geheel eigen geluid heeft. De nummers worden gespeeld op een pumpin’, steady’ authentieke maar ook eigen wijze.

De leden hebben voor ze Black Suspenders vormden in uiteenlopende bands hebben gespeeld. Leadzanger Theunis speelde geruime tijd in een rockband en heeft een grote liefde voor de 'oude' muziek. Gitarist Albert speelt al sinds jaar en dag in uiteenlopende rockabilly bands. Contrabassiste Elvira heeft in verschillende bands gespeeld welke country, rockabilly, blues, 60’s en 70’s op het programma hadden staan en drummer Kees speelde in bands uiteenlopend van rock, 60’s en 70’s en blues.