Afscheidsshow JP & The Seeger Session band en Huiskamerfestival Muziek bij de Buren

DRACHTEN

JP & The Seeger Session Band neemt vrijdag 7 december met een spectaculaire show in Iduna afscheid van zijn publiek. Na een periode van 9 jaar stopt de band en gaan de bandleden hun eigen muzikale weg. Zondagmiddag 9 december is er Muziek bij de Buren Drachten.

JP & The Seeger Session Band

JP & The Seeger Session Band ontstond naar aanleiding van Bruce Springsteens geroemde album Seeger Sessions uit 2006, een ode aan Pete Seeger. Deze folklegende kende de kracht die een liedje kan uitoefenen en stond aan de wieg van de protestsong.

De vijftienkoppige band speelt klassiekers uit de Amerikaanse folktraditie, recenter werk van Bruce Springsteen en andere Amerikaanse helden, aangevuld met eigen songs. Dat alles gebracht met doorleefde zang, strakke ritmes, harmonieuze achtergrondvocalen van de Seeger-sisters en het swingende geweld van de Seeger-horns. De vonken vliegen ervan af en stilzitten behoort niet tot de opties.

JP & The Seeger Session Band begon als een tijdelijk project. Het onverwacht grote succes, de snel groeiende schare fans en niet in de laatste plaats het plezier dat de vijftien bandleden en hun vaste crew beleefden aan de optredens in binnen- en buitenland, zorgden ervoor dat het project jaar na jaar enthousiast werd gecontinueerd.

Na negen prachtige jaren is de cirkel nu rond. Het is tijd voor nieuwe uitdagingen, maar niet voordat JP & The Seeger Session Band nog één keer alles uit de kast halen, als dank aan hun trouwe aanhang.

Muziek bij de Buren

Zondagmiddag 9 december 2018 presenteert Drachten wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. In maar liefst 26 huiskamers verspreid door het heel Drachten vinden de optredens plaats. Hier kun je luisteren naar optredens van lokale en regionale muzikanten; van singer- songwriter tot hiphop en alles daar tussen in. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Drachten en maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat het dorp op muzikaal vlak te bieden heeft. De optredens zijn vrij toegankelijk, zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Drachtster muzikaliteit en gastvrijheid.

Diverse muziekgenres komen voorbij

Het eclectische karakter van het programma is een viering van de diversiteit die ook de verschillende huiskamers kenmerkt. Zo is bijvoorbeeld singer-songwriter Zippora Tieman van de partij, maar ook popkoor Timeless en rock’n lol band de Sadelrûkers staan op het programma. De selectiecommissie heeft nauwkeurig alle muzikale aanmeldingen gekoppeld aan de beschikbare huiskamers, die afgelopen weken allemaal een huisbezoek hebben gekregen van de wijkcoördinatoren. Het complete programma is te vinden op drachten.muziekbijdeburen.nl en in de programmakrant die verspreid wordt door Drachten.

Nationale Muziek bij de Burendag

Muziek bij de Buren is gestart zodat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar (beter) leren kennen. Dankzij social media staan wij in contact met de hele wereld, maar vaak kennen wij onze eigen buren niet eens. Daar wil Muziek bij de Buren verandering in brengen. Door de intieme setting van de huiskamer ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers. Bezoek aan één van de optredens geeft gegarandeerd een blijvende herinnering aan een warm onthaal van gastvrije en muzikale stadsgenoten.

Muziek bij de Buren mag zich inmiddels hét huiskamerfestival van Nederland noemen. Dit jaar zullen er 9 december ruim 2000 optredens plaatsvinden in 670 huiskamers in 15 steden in Nederland, waaronder Drachten.

Organisatie Muziek bij de Buren Drachten

Muziek bij de Buren Drachten is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. De organisatie van Muziek bij de Buren Drachten is in handen van Jeroen Fiks, Maaike Liekelema en Suzanna Fiks en wordt ondersteund door meerdere lokale partners waaronder Gemeente Smallingerland, Poppodium Drachten en de Rabobank.

Praktische informatie

Datum: zondag 9 december 2018

Tijden:

12:30-13:00 Opening in het oudste huisje van Drachten aan de Oudeweg 208a

13:00-17.30 Verschillende wijken/ huiskamers: programma Muziek bij de Buren

18:00-21:00 Slotfeest in Poppodium Iduna met muziek van Not Sure

Toegang: gratis

Meer informatie: drachten.muziekbijdeburen.nl