De Bios Drachten presenteert Filmclub | The Children Act

DRACHTEN

De Bios Drachten presenteert maandag 3, dinsdag 4, woensdag 12 en donderdag 13 december de film The Children Act.

Fiona Maye (Oscar-winnares Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof, waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Wanneer haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

De 17-jarige Adam heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige, weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

The Children Act van regisseur Richard Eyre (Notes on a Scandal) is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan (Atonement), die tevens het scenario schreef voor de film.

Programma

Maandag 3 december om 20.00 uur

Dinsdag 4 december om 13.30 uur

Woensdag 12 december om 20.00 uur

Donderdag 13 december om 13.30 uur

Tickets en voor meer informatie: Kijk op www.biosdrachten.nl