Verhalenmiddag over de Wâlden

Eastermar

In de Verhalenkamer in Eastermar houden Tryater, de Verhalenkamer en Stichting Dam Jaarsma zondag 2 december van 14.30 tot 17 uur een inspirerende, tweetalige middag over Dorp Europa.

Dorp Europa van Tryater is deze herfst te zien op uiteenlopende locaties in de provincie. Om het thema van de voorstelling Wie ben ik en waar ben ik thuis? kracht bij te zetten en de dialoog met het publiek aan te gaan, manifesteert de productie zich in verschillende uitingsvormen: voorstellingen, huiskamervoorstellingen en verdiepingsprogramma.

Als onderdeel van het verdiepingsprogramma organiseert Tryater een verhalenmiddag over landschap en identiteit gekoppeld aan een aantal verhalen van onder andere Dam Jaarsma.

Programma

14.30 Ontvangst met koffie en thee

15.00 Aanvang verhalenmiddag

Inleiding en lezing over het landschap de Noardlike Fryske Wâlden en de invloed hiervan op de mentaliteit van de Wâldpiken door Gabriël Vriens, landschapskundige.

Volksverhalen in de Wâlden en in Europa - door meesterverhalenverteller Douwe Kootstra.

• Volksverhalen in de Noardlike Fryske Wâlden, verzameld door Dam Jaarsma en andere verzamelaars, waarin het landschap van de Noardlike Fryske Wâlden en de identiteit van zijn inwoners van betekenis is.

• Fryske verhalen in Europa. Hoe uniek, en vooral, hoe Frysk zijn deze verhalen nu echt?

17.00 Einde verhalenmiddag

Ruimte voor een nagesprek over Waar voel jij je thuis?

Toegang & aanmelding

Het aantal beschikbare plaatsen is maar klein. Aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar De Verhalenkamer, e-mailadres: verhalenkamer@eastermar.nl.

Adres: De Verhalenkamer, Torenlaan 2, 9261 VZ te Eastermar