Auti Kafé in Burgum

BURGUM

In Glinstra State in Burugm wordt zateradg 1 december om 20 uur een Auti Kafé gehouden.

Dit is een avond uit voor jongeren met autisme (ASS) tussen de 13 en 25 jaar.

Gezellig uitgaan om anderen te ontmoeten, te dansen, spelletjes te doen, te kletsen, muziek te luisteren, een drankje te drinken of gewoon te chillen. Voor jongeren met autisme is dit niet vanzelfsprekend. Doordat zij moeite hebben met het maken van sociaal contact en/of een overdaad aan prikkels door veel geluid, licht en harde muziek is uitgaan zo lastig, dat ze liever thuis achter de computer blijven zitten. Omdat ook deze jongeren behoefte hebben aan sociaal contact, start het Auti Kafé met het aanbieden van een rustigere, veilige uitgaansgelegenheid speciaal voor hen!

Het Auti Kafé is een ouderinitiatief in samenwerking met Stichting voor Sociaal Cultureel Werk Burgum (SCW Burgum) en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

Meer informatie staat op www.akt-diel.nl. Contact: Kirsten Adema via 06 20005031 of autikafe@akt-diel.nl.