Expositie Psalmen in kleur

DRACHTEN

In de decembermaand geeft Aafke Holman kleur aan de Adventsperiode in de Grote Kerk in Drachten.

Zij maakte bij alle 150 psalmen kleurrijke aquarellen. De aquarellen zijn een vertaling van de woorden uit de psalmen. Psalmen kunnen inspireren, troosten en spirituele gevoelens wakker maken. 22 psalmen die in relatie staan tot de periode van kerst worden ten toon gesteld in de grote kerk. De indeling van de Psalmen door Kees Waaiman geeft de bezoeker van de expositie de mogelijkheid meer te weten te komen over de achtergrond van de psalmen. Zo zijn er bijvoorbeeld psalmen die gaan over Jeruzalem, de uittocht uit Egypte, de Ballingschap of psalmen bij het zoeken van de weg. Voor het zoeken van de weg zal speciale aandacht zijn tijdens de koffieochtend in de koffiezaal van de kerk van 12 december.

Opening expositie

Vrijdag 30 november zal er een feestelijke opening zijn met een inleiding door Aafke Holman en verschillende muzikale bijdragen op het Hillebrandorgel en de piano. De psalmen staan centraal in de muziek. Voor de liefhebbers zal er ook gelegenheid zijn om enkele psalmen mee te zingen! De opening begint om 20.00uur en na de opening zal er gelegenheid zijn om onder het genot van een hapje en drankje de expositie te bekijken. De opening heeft een vrije toegang voor iedereen.

Openingstijden voor de expositie

Grote Kerk Zuidkade 19

1,8, 15 en 22 december van 13.30 uur-17.00 uur

Elke zaterdag om 16.00 uur 30 minuten muziek

12 december van 10-11.30 uur. Koffieochtend.