Neo-Zorgconcert in Sûnenz-Neibertilla

DRACHTEN

Sûnenz Overdagkoor onder leiding van Meindert Bosklopper en de Fryske zanger, gitarist en componist Piter Wilkens verzorgen maandag 26 november vanaf 15.30 uur een Never Ending Orchestra-Zorgconcert (NEO-Zorgconcert) in Sûnenz/Neibertilla in Drachten.

Muziek geeft kwetsbare mensen een beter leven. Doel van dit concert is om te laten zien hoe je als amateur-musicus, medewerker en mantelzorger muziek in kunt zetten in de dagelijkse zorgpraktijk. Het concert is behalve voor bewoners, medewerkers, familie, mantelzorgers, vrijwilligers en andere belangstellenden ook (vrij) toegankelijk voor publiek. Het concert begint om 15.30 uur.

Dit concert maakt deel uit van een reeks NEO-Zorgconcerten die EMBRACE Nederland in samenwerking met Keunstwurk en Never Ending Orchestra (NEO) organiseert op elf verschillende zorglocaties in Friesland.

EMBRACE Nederland wil muziek inzetten in de zorg om het welzijn van kwetsbare mensen te verbeteren. ,,Veel zorgmedewerkers en mantelzorgers bespelen een muziekinstrument of zingen in een koor. Velen van hen maken in de dagelijkse zorg al gebruik van muziek, bijvoorbeeld door te zingen tijdens het helpen met aankleden, douchen of eten. Tijdens het concert willen we op een laagdrempelige manier laten zien wat je nog méér met muziek kunt doen in de dagelijkse zorgpraktijk,” vertelt Philip Curtis, artistiek leider van EMBRACE Nederland.

Zorgmedewerkers inspireren

Voorafgaand aan het concert kunnen musici uit de optredende orkesten die werkzaam zijn in de zorg deelnemen aan een eenmalige proeftraining zodat zij ‘s avonds hun ervaringen kunnen delen met het publiek. ,,We willen graag dat medewerkers die muziek maken of in de zorg werken zo geïnspireerd raken dat ze na het bijwonen van het concert zelf in hun werk gaan experimenteren met muziek,” aldus Philip Curtis.

Overdagkoor Locatie Sûnenz Drachten en Piter Wilkens

Overdagkoor Locatie Sûnenz Drachten brengt meerstemmige liederen ten gehore in het Nederlands, Fries, Engels en Duits. Piter Wilkens zingt en speelt naast zijn bekendse liedjes ook nieuwer werk.

Datum, tijd, locatie

Locatie: Sûnenz/Neibertilla

Winkelplein, Burg. Wuiteweg 140

9203KP Drachten

Datum: maandag 26 november

Aanvang concert: Aanvang:15.30 uur

Parkeergelegenheid is aanwezig en toegang is kosteloos

Over Never Ending Orchestra Zorgconcerten

Initiator van de NEO-Zorgconcerten is EMBRACE Nederland (voorheen CityProms EMBRACE). Zij trekt daarin samen op met haar partners Never Ending Orchestra (NEO) en Keunstwurk. De NEO-Zorgconcerten maken deel uit van de programmering van Leeuwarden-Fryslân 2018.