Deze week in De Lawei

DRACHTEN

Deze week zijn de volgende shows te zien in schouwburg De Lawei in Drachten.

Robèrt van Beckhoven | Theatrale foodexperience

In tegenstelling tot tv, magazines en YouTube, biedt theater wel de mogelijkheid tot een extra dimensie: die van het ruiken en proeven. Robèrt van Beckhoven (onder meer Heel Holland Bakt), visionair op het gebied van food, in het bijzonder brood en banket, serveert je een theatrale foodexperience! Maak je op voor een verrassende theaterbeleving waarbij je wordt gevraagd van tevoren geen hele stevige maaltijd te nuttigen. Geniet van deze culinaire theatershow woensdag 21 november om 20.00 uur.

Jeroen van Merwijk

Meer dan 25 jaar geleden trad Jeroen van Merwijk voor het eerst op in het theater. Sindsdien maakte hij als solist 13 theaterprogramma’s en was hij met programma’s als Spijkers met Koppen en Kopspijkers niet van de televisie weg te denken. In december 2014 nam Jeroen definitief afscheid van zijn carrière als soloartiest. Na hevig aandringen van familie, vrienden, bekenden en collega's besloot hij vorig jaar op zijn besluit terug te komen. Maak van de gelegenheid gebruik en bezoek de nieuwe cabaretvoorstelling Lucky donderdag 22 november om 20.15!

Timon Krause | Ilusie

Ervaar Mindgames in het theater: de nieuwe sensatie op gebied van gedachten lezen! Je houdt je adem in. Je ogen worden groter. Je vergeet alles om je heen. Je zit gevangen in het moment. Je kan het niet geloven. Je bent opgetogen. Een magisch moment. Je zal het je hele leven blijven herinneren. Mindgames is een extreem verrassende, magische en vermakende mix van muziek, magie en mysterie dat je op het puntje van je stoel laat zitten van begin tot einde! Donderdag 22 november om 20.30 uur wordt het onmogelijke mogelijk gemaakt in deze verassende show.

Noord Nederlands Orkest

Kort na de aansprekende tentoonstelling over Escher op reis in het Fries Museum, staat er een concert met werken van Bach geprogrammeerd. M.C. Escher werkte grafisch met wiskundige principes. Bach staat bekend om het gebruik van metriek en getallen in zijn composities. Een bijzondere link tussen beiden. De voorstelling Bach en Escher draait in de eerste plaats om het tweede Brandenburgse concert van Bach; een hoogtepunt in zijn oeuvre. Bezoek deze bijzondere voorstelling met Friese invloeden vrijdag 23 november om 20.00 uur.

Jack Wouterse

Ooit begon hij als circusartiest. En nu, na een lange turbulente reis langs theater, filmdoek en beeldbuis, is hij alleen tussen zijn schilderijen. Voordat hij is opgebrand, wil hij nog éénmaal vlammen en zijn grote filmdroom waarmaken. Moederziel alleen, verdwaald op zijn zolderkamer vertelt de oude man met zijn IPhone, camerabeelden, maquettes en moodboard het verhaal wat nog verteld moet worden: die van zijn overleden vrouw en vervreemde dochter. Bezoek deze tragikomedie op vrijdag 23 november om 20.30 uur.

A Star is Born | Film

In A Star Is Born schitteren viervoudig Oscargenomineerde Bradley Cooper (Silver Linings Playbook) en meervoudig Oscargenomineerde superster Lady Gaga. In deze nieuwe verfilming van het tragische liefdesverhaal ontdekt Jack Maine (Bradley Cooper) de onbekende artiest Ally (Lady Gaga). Ze heeft haar droom om het te maken in de muziek business zo goed als opgegeven, tot Jack haar aanmoedigt haar plek in de spotlights op te eisen. Wanneer dit lukt, begint hun liefdesrelatie echter scheurtjes te vertonen. A Star is Born is 23, 24 en 28 november te zien om 20.30 uur. Maak de filmavond compleet en geniet in theatercafé Hopper van een heerlijk luncharrangement. Je betaalt dan maar € 17,50 voor een filmkaartje en een volledig verzorgde lunch.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.