Maestro in Sumar

SUMAR

In dorpshuis De Kamp in Sumar strijden zaterdag 24 november om 20 uur drie kandidaten voor de titel MAESTRO van De Lofstem.

De Sumarders Herry Steegstra, Jurjen Baart en Anneke Kloosterman moeten ieder een verplicht en een vrij nummer dirigeren. En wat zo eenvoudig lijkt als je ernaar kijkt, blijkt toch best wel ingewikkeld te zijn als je het zelf moet doen. Na de nodige dirigeerlessen van dirigent Jan Geert Nagel uit Minnertsga en een aantal repetities met het orkest zijn zij er helemaal klaar voor.

Het concept van MAESTRO is bekend van televisie. Onder leiding van de verschillende dirigenten zal De Lofstem mooie fanfaremuziek met een klassiek tintje spelen. Aan de deskundige jury Anne van der Sluis (Eastermar) en Jouke Hoekstra (Sumar) de moeilijke taak om te bepalen wie de titel MAESTRO verdient. Speaker van de avond is Froukje Veenstra.

Er is geen entree, wel een loterij met mooie prijzen.

Het jaar 2019 wordt voor De Lofstem een heel bijzonder jaar: het 100-jarige jubileum wordt dan gevierd. De jubileumcommissie is al druk bezig met de voorbereidingen van het Megaconcert van vrijdag 14 juni.