Wandelen in de Alde Feanen bij schemer en volle maan

EARNEWÂLD

In natuurgebied Nationaal Park De Alde Feanen is vrijdag 23 november van 15.30 – 17.30 uur een wandelexcursie bij schemer en volle maan.

Trek de wandelschoenen aan en geniet van de natuur bij avond onder leiding van de enthousiaste natuurgids Harry Velvis. Aanmelden kan tot uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/schemerwandeling-23nov of 0511 - 53 96 18.

Aanrader

Langzaam wordt het donker in Nationaal Park De Alde Feanen. Tijdens deze excursie wandelen de deelnemers door het moerasbos en de rietvelden. Eerst zien ze de zonsondergang en daarna de opkomst van de volle maan, een bijzonder moment! Zodra de ogen aan de nacht gewend zijn, zie je veel meer. De volle maan verlicht de flonkerende sterrenhemel en de deelnemers genieten van het avondconcert van alle moerasvogels.

In de schemer gakken de ganzen. De nachtdieren laten zich horen en de sterrenhemel is in dit donkere natuurgebied op zijn mooist. Aan bod komen de nachtdieren zoals uilen, boommarters en vleermuizen, hun schuilplaatsen, maar ook lichtvervuiling. Door de rust en het beperkte zicht staan andere zintuigen op scherp. Tijdens heldere nachten is de sterrenhemel goed te zien en wordt het pad verlicht door de maan.