Derde editie Warm Winterlichtavond

OPEINDE

Op de begraafplaats Wâldhôf te Opeinde wordt donderdag 22 november om 19.00 uur voor de derde keer een Warm Winterlichtavond gehouden voor alle inwoners van gemeente Smallingerland.

De gedachte achter het Warm Winterlicht: het bemoedigen van mensen die een naaste hebben verloren in een tijd die voor hen ligt (decembermaand). Een periode die juist als je het over verlies en gemis hebt voor mensen dikwijls extra zwaar is.

Warm Winterlicht geeft de ruimte om te gedenken en stil te staan bij de mensen die worden gemist, maar ook om elkaar te ontmoeten, in verbondenheid voelend de warmte die we elkaar ook kunnen geven, juist in deze dagen waarop gemis nog duidelijker gevoeld en ervaren wordt.

Klokkenstoel

De klokkenstoel op de begraafplaats zal deze avond een prominente rol spelen, maar ook zullen er kaarsen drijven in het water van de begraafplaats. Een deel van de begraafplaats wordt sfeervol verlicht en er zijn verschillende warmte- en belevingsplekken ingericht. De paden op de begraafplaats waarover wij wandelen zullen verlicht zijn er worden troostgedichten voorgedragen, en natuurlijk wordt deze avond omlijst met muziek.

De ontvangst zal zijn onder het genot van een kopje koffie of warme chocolademelk in de aula van crematorium Wâldhôf. Na afloop is er voldoende gelegenheid om met elkaar te praten, troost te vinden en ervaringen te delen in de koffiekamer van het crematorium. Dit alles met een warme gevulde kom snert.

Aanmelden en meer informatie

Online aanmelden kan via www.crematoriumwaldhof.nl of bel naar crematorium Wâldhôf op 0512 - 366360 (op werkdagen tussen 09:00 en 16:30).

Programma

19.00 uur Ontvangst met een kopje koffie/thee/warme chocolademelk in Crematorium Wâldhôf.

19.15 uur Gezamenlijke gang naar de klokkenstoel met zwevend licht, begeleid door doedelzakspelers Graham Lowlanders Pipes and Drums.

19.30 uur Woorden en klokken Gedenken wat was…. door Jan van der Meer.

19.45 uur Licht dat verwarmt (symbolisch ontsteken van enkele kaarsen).

20.00 uur Samenzijn in de koffiekamer met een kop warme erwtensoep.

20.15 uur Afsluiting van de avond.

Warm Winterlicht is een initiatief van: Cuperus Natuursteen, Mens voor mens - er zijn (Jan v.d. Meer) en Crematorium Wâldhôf in samenwerking met de gemeente Smallingerland.