Canadees theaterconcert naar De Lawei

DRACHTEN

Het Canadese A Refugee Love Store van 2b theater company speelt donderdag 22 november om 20 uur in De Lawei in Drachten.

Old Stock - A Refugee Love Store is een indrukwekkend theaterconcert dat een van humor doorspekt volksverhaal vertelt. De internationaal geroemde klezmer muzikant/acteur Ben Caplan laat zich inspireren door waargebeurde verhalen van Roemeense Joden die in 1908 naar Canada vertrokken. De liefdesgeschiedenis van de overgrootouders van Hannah Moscovitch, Chaim en Chaya Moscovitch, is de basis van het stuk. Zoals veel Roemeense Joden vluchtten Chaim en Chaya in 1908 ook naar Canada.

Een verhaal over het terugvinden van een liefde die geknakt is door de gruwelen van de oorlog, maar ook over het in de ogen kijken van hogere machten.