Marieke Lucas Rijneveld komt naar Bibliotheek Drachten

DRACHTEN

Auteur Marieke Lucas Rijneveld komt maandag 19 november om 19.45 uur naar Boekhandel Van der Velde in Drachten.

Zij zal tijdens deze avond van de SLAS geïnterviewd worden over haar boek De avond is ongemak. Dit boek is haar roman debuut, in het boek beschrijft ze het gezinsleven van een gereformeerd boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind. Door de ogen van de dochter van het gezin zien we hoe familieleden elk op hun eigen manier omgaan met dit verlies. Het boek is doortrokken van seksualiteit, geloof en smerigheid van het bestaan.

Marieke Lucas Rijneveld geldt als één van de grootste nieuwe talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde zij met de dichtbundel: Kalfsvlies, deze bundel werd bekroond met de C. Budding’-prijs voor het beste poëziedebuut. De schrijver wordt geïnterviewd door Johan Hooge.

Deze avond wordt georganiseerd door de SLAS, de bibliotheek en boekhandel Van der Velde en vindt plaats in de boekhandel. Het is gewenst om te reserveren voor deze avond.

Datum: 19 november

Tijd: 19.45 uur-21.45 uur

Locatie: Boekhandel van der Velde

Raadhuisplein 5

Drachten

Reserveren: www.slas.nl en in de boekhandel. Kaartverkoop in de bibliotheek.