Culturele activeiten in Buorskip

BEETSTERZWAAG

Harpiste Marga Medema uit Beetsterzwaag geeft vrijdag 16 november van 20.00-21.00 een harpconcert in Buorskip in Beetsterzwaag, waarbij de luisteraars liggend op een (zelf meegebracht matje) kunnen wegdromen op de intuïtieve harpklanken.

Een zeer weldadige avond om een drukke week af te sluiten en ontspannen aan het weekend te beginnen. Wie zich een rustmoment gunt in de hectiek van alledag, is van harte welkom in de Buorskip in Beetsterzwaag. Even helemaal ontspannen, wegdromen of mediteren op de warme klanken van de harp. Opgeven kan via www.oertbrechje.nl.

Dit is de eerste avond van vier, dat georganiseerd wordt door vrijwilligersgroep Oertbrechje uit Beetsterzwaag.

De andere activiteiten zijn:

Rudolf Nammensma komt woensdag 21 november naar de Buorskip te Beetsterzwaag. Tijdens deze avond staat de meeslepende pianomuziek van Frederic Chopin centraal.

Wie was Chopin? Hoe kwam hij in Parijs terecht? En op Mallorca? En waarom treffen we hem aan in zoveel salons? Hij leefde in een tijd dat men vond dat alles anders moest. Ook de traditionele pianosonate moest het veld ruimen. Chopin gaf de muziekwereld daarvoor andere genres terug. En omdat de ene musicus de andere niet is, hoort en ziet het publiek een keur aan pianisten.

Rudolf Nammensma komt woensdag 28 november naar de Buorskip te Beetsterzwaag. Tijdens deze avond staat de spannende wereld van Giuseppe Verdi centraal.

Wie de opera's van Verdi kent zal misschien niet vermoeden dat enkele daarvan een politieke lading bezitten. Een lading die ontegenzeggelijk zijn uitwerking heeft gehad op de eenwording van Italië. Hoe werkte dat? Waaraan valt dat te herkennen? En Verdi was ook een sociaal-maatschappelijk betrokken componist. In welke werken is daarvan sprake? En hoe zit een operaverhaal doorgaans in elkaar?

Klankmeditatie met klankschalen en gong maandagavond 3 december

Mandagavond 3 december kunnen bezoekers genieten van een klankmeditatie met klankschalen en gong door Erna Haarsma. Een klankmeditatie laat je in stilte de klanken van klankschalen, gong en diverse andere (native)instrumenten ervaren. Deze instrumenten worden in de ruimte zacht bespeeld, zodat ze rustig bij je binnen komen. Ver weg, dan weer dichtbij. De klanken brengen ontspanning. Even een moment wegdrijven op de resonanties die je ervaart. De trillingen voelen die voor rust kunnen zorgen. Een gevoel van welbehagen en bij jezelf komen. Gun jezelf dit meditatief moment. Zelf een matje en kussen meenemen om op te liggen.

Opgave voor de activiteiten kan via www.oertbrechje.nl.