Deze week in De Lawei

DRACHTEN

In De Lawei zijn de koemnde week de volgende shows te zien.

Blame it on the Boogie

Jeans is terug met een geheel nieuwe productie die wederom garant zal staan voor een spetterend muzikaal feest en een lust voor het oog, voor jong & oud! Met een nieuwe cast en een live-band wordt de bezoeker meegenomen op een swingende reis langs diverse muziekstijlen en grote hits; zowel die van vandaag de dag als uit de jaren 50 tot aan de jaren 90. Stilzitten zal onmogelijk zijn, neem vrijdag 16 november dus dansschoenen mee! De show begint om 20.00 uur.

The Kilkennys | Ierse folk

Vier vrienden uit de Ierse stad Kilkenny deelden hun passie voor muziek, stichtten een band en zetten menig pub op stelten. Twaalf jaar later heeft het viertal zijn repertoire vanuit de pubsferen naar wereldniveau getild en hebben ze een grote schare fans in heel Europa en tot in Boston, New York en Las Vegas. The Kilkennys hebben de traditionele Ierse muziek een nieuwe twist gegeven, zodat klassieke folksongs en ballades zowel de jongere generatie als de veteranen onder de muziekliefhebbers aanspreken. Vrijdag 16 november om 20.15 uur laat deze groep het beste uit Ierse folk en ballads horen.

Jabber | Kids

Wat gebeurt er als vreemde vogels elkaar ontmoeten. Kunnen ze met elkaar praten? Kunnen ze elkaar verstaan? Vinden ze elkaar vreemde vogels? Vechten ze elkaar het nest uit? Of dromen ze dezelfde dromen en maken ze ruimte voor elkaar? Jabber is een voorstelling over vier vogels en één nest, in een taal die niemand kan verstaan. Maar wat nou als we elkaar niet verstaan, en toch begrijpen? Dan zijn we voor je het weet, geen vreemde vogels voor elkaar. Jabber is zondag 18 november te zien om 14.00 uur.

Het Zuiderlijk Toneel

Cas Enklaar, Marien Jongewaard, René van ’t Hof vier doorgewinterde acteurs en mimespelers vertegenwoordigen vele decennia aan ervaring in de Nederlandse theaters. Na een lange relatie met het publiek wordt de balans opgemaakt. Liefdesverklaring (voor altijd) is doorleefd, rauw en eerlijk. Want zoals in elke lange relatie komt de liefde niet zonder strijd. Een onverbloemde ode aan de toeschouwer, aan wederzijds vertrouwen, aan wat ons maakt en wat ons breekt. Bezoek Liefdesverklaring (voor altijd) woensdag 21 november om 20.15 uur.

Old Stock | Highlight

Old Stock - Een liefdesgeschiedenis van vluchtelingen van 2B theatre uit Canada is een spetterend concert dat een van humor doorspekt volksverhaal vertelt. De internationaal geroemde Klezmer muzikant/acteur Ben Caplan laat zich inspireren door waargebeurde verhalen van Joods Roemeense vluchtelingen die in 1908 naar Canada kwamen. Centraal staat het terugvinden van liefde die geknakt is door de gruwelen van de oorlog. Bezoek deze highlight van De Lawei donderdag 22 november om 20.00 uur.

Rafaël | Film

Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt Rafaël het aangrijpende, soms ongelooflijke verhaal van de Nederlandse Kimmy en Tunesische Nazir. Wanneer Nazir aan het begin van de Arabische Lente geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij illegaal de oversteek naar Europa te maken. Tijdens deze helse reis krijgt hij alleen hulp van zijn hoogzwangere vrouw. Bezoek deze aangrijpende film 16, 17 of 21 november om 20.30 uur in De Lawei. Maak de filmavond compleet en geniet in theatercafé Hopper van een heerlijk luncharrangement. Je betaalt dan maar € 17,50 voor een filmkaartje en een volledig verzorgde lunch.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.