Nieuwe expositie Nij Smellinghe

DRACHTEN

De komende maanden exposeert Hermien Koen uit Leeuwarden in ziekenhuis Nij Smellinghe.

Hermien Koen heeft theologie gestudeerd aan de Theologische Universiteit in Kampen en werkte daarna als jeugdwerkconsulent in de protestantse kerk. Zo’n 10 jaar daarna verlegt zij haar aandacht naar de beeldende kunst. Ze werkt nu als een autodidact schilder/tekenaar van menselijke figuren, portretten en stillevens.

Voor mensfiguren gebruikt zij soms houtskool, maar meestal een combinatie van acrylverf, water en aquarelkrijt op papier of doek. In korte standen naar levend model ontstaan series waaruit zij de beste tekeningen selecteert.

De stillevens zijn uitgevoerd in acryl of in gemengde technieken op doek. Als uitgangspunt stelt ze een stilleven samen op haar favoriete tafeltje in haar atelier.

De expositie duurt tot 10 januari 2019 en is dagelijks te bezoeken.