Hart- en Vaatcafé over boezemfibrilleren in ziekenhuis Nij Smellinghe

DRACHTEN Het Drachtster ziekenhuis Nij Smellinghe houdt maandag 5 november van 19.30 tot 21.30 uur het Hart- en Vaatcafé over boezemfibrilleren.

Boezemfibrilleren (of atriumfibrilleren) is een veelvoorkomende hartritmestoornis. Bij boezemfibrilleren is de hartslag onregelmatig. Het kan primair maar ook secundair voorkomen bij verschillende (hart)aandoeningen. Dit thema staat maandagavond 5 november centraal tijdens het Hart- en Vaatcafé in ziekenhuis Nij Smellinghe. Deze bijeenkomst organiseert het Drachtster ziekenhuis in samenwerking met Harteraad.

,,We merken dat boezemfibrilleren een aandoening is waar patiënten en naasten vaak nog veel vragen over hebben. Daarom organiseren we nu een Hart- en Vaatcafé over dit onderwerp,” aldus Fardow van der Werf, physician assistant bij de afdeling Cardiologie.

Tijdens dit Hart- en Vaatcafé informeert de cardioloog u over de diagnose, oorzaak, symptomen en behandeling. Een apotheker van Nij Smellinghe vertelt over de medicatie die gebruikt (kan) worden. Een patiënt deelt zijn ervaringen en de impact die boezemfibrilleren op hem heeft. De avond wordt afgesloten met een panelsessie waarin vragen worden gesteld aan de sprekers.

,,Met het Hart- en Vaatcafé informeren professionals en ervaringsdeskundigen de bezoekers op een laagdrempelige manier. Dit wordt gecombineerd met een uitgebreide mogelijkheid tot vragen stellen. We hebben gemerkt dat het Hart- en Vaatcafé door deze combinatie voorziet in een behoefte bij hartpatiënten en hun familie en naasten,” aldus Jeanette Stamps, regioconsulent van Harteraad.

Het Hart- en Vaatcafé vindt maandag 5 november plaats van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). De bijeenkomst wordt gehouden in ziekenhuis Nij Smellinghe (Vergaderzaal 5, Compagnonsplein 1, Drachten).

De toegang is gratis. Het is wel nodig om aan te melden. Na aanmelding ontvangt de deelnemer een bevestigingsmail. Dit is tevens het entreebewijs. Meer informatie via hartenvaatcafe@nijsmellinghe.nl.