Première nieuwe compositie tijdens Sûkerbôle Concert CMV Concordia

DRACHTEN

CMV Concordia o.l.v. Durk Krol geeft zondagmiddag 4 november om 15.30 uur een Sûkerbôle Concert in MFA de Bouwen.

Zoals de naam van het concert aangeeft, zal suikerbrood die middag niet ontbreken. Samen met LoCo (LeerlingenOrkestConcordia) heeft Concordia een mooi programma samengesteld.

CMV Concordia behaalde 4 maart 2017 liefst 87.50 punten tijdens het concert concours van de OMF in de Lawei te Drachten. Dit was naast een 1e plaats met promotie de hoogste ranking in de 5e divisie van fanfares. In opdracht van de KNMO en RIC is een compositie geschreven door componist Arend Gerds voor fanfares in de 5e divisie. Het verzoek van beide organisaties is dat dit werk in première mag worden genomen door de vereniging die het hoogst aantal punten heeft behaald, in de 5e divisie van fanfare tijdens het concert concours 2017, wordt uitgevoerd. En dat is CMV Concordia.

Arend Gerds, de schrijver van dit werk, is een jonge componist uit Grootegast. Van 2007 tot 2013 studeerde Gerds (Groningen, 4 november 1987) aan het ArtEZ conservatorium bij Alex Manassen (NL) en Montclair State University (VS) bij V.J. Manzo en Ting Ho, waar hij een bachelor- en mastergraad in compositie behaalde.

Gerds is werkzaam als autonoom componist, dirigent en docent; onder andere aan het ArtEZ conservatorium, waar hij compositieles geeft. De nieuwe compositie Secrets of the infinite voice van Gerds gaat 4 november in première.

De entree is gratis, maar om de kosten te drukken, is in de pauze een verloting met mooie prijzen en uiteraard sûkerbôle.

Meer informatie over Concordia/LoCo staat op de website www.concordia-drachten.nl.