Première Brothers in Arms Paddy's Day Off herdenkt einde Eerste Wereldoorlog

LIPPENHUIZEN

Het Friese trio Paddy’s Day Off staat zondag 4 november op het podium van de Piterkerk in Lippenhuizen voor de première van hun muziekvoorstelling Brothers in Arms.

Een gevarieerde, ontroerende en meeslepende muziekvoorstelling tegen het decor van de Eerste Wereldoorlog. Zondag 11 november is het namelijk precies honderd jaar geleden dat de wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) werd getekend, waarmee een einde kwam aan een verschrikkelijke oorlog die een groot deel van de wereld in vuur en vlam zette, maar waar Nederland maar deels mee te maken heeft gehad. Nederland was gedurende die oorlogsjaren namelijk neutraal.

Paddy’s Day Off herdenkt en viert de honderdste verjaardag van de wapenstilstand met een gevarieerd en hoogstaand muziekprogramma en neemt de bezoeker mee naar het voorjaar van 1916, wanneer drie jongens elkaar ontmoeten in Ierland. Ze volgen het drietal op hun enerverende reis naar het front in Frankrijk, waar het verhaal een dramatische wending neemt.

De Ierse en Schotse bekende en minder bekende songs in verrassende uitvoeringen, afgewisseld met opzwepende jigs en reels, maken deze voorstelling tot een muzikale avontuurlijke reis vanaf de Ierse kusten, naar de loopgraven en weer terug. Een tocht naar de essentie van het leven.

Paddy’s Day Off bestaat uit:

Wander van Duin – banjo, mandoline, zang

Carol Tummers – contrabas, low-whistle, zang

Mario Kramer – gitaar, zang.

Piterkerk Lippenhuizen – zondag 4 november, aanvang 14.30 uur. Entree: 10 euro, inclusief thee of koffie vooraf. Info en reserveringen : www.piterkerklippenhuizen.nl