Bibliotheek in november in teken van Voeding

DRACHTEN

In Bibliotheek Drachten zijn in november verschillende activiteiten over eten, vanwege het thema van Nederland Leest.

Nederland Leest heeft in november 2018 Voeding als thema. Bibliotheek Drachten organiseert daarom in november allerlei activiteiten over eten. Daarnaast geeft de bibliotheek ook het geschenkboek Je bent wat je leest gratis weg. Hierin zitten bijdragen over voeding van vijf specialisten: Rosanne Hertzberger, Joël Broekaert, Pierre Wind, Charlotte Kleyn en Marion Pauw.

Cursus: Foodfotografie

Voedsel fotograferen is een echte hype. Fotograaf Pieter Postma leert je in deze tweedelige cursus de basis van belichting, compositie en de werking van je camera of mobiel zodat iedereen straks trek krijgt bij het zien van jouw foto!

Donderdag 15 & 29 november| 19.00 - 21.00 uur | leden €30,- / niet-leden €35,-

Lezing: Hightech moestuin

Sta je wel eens stil bij onze voedselvoorziening? Blijven we afhankelijk van het invliegen van groenten vanuit de hele wereld of is de hightech moestuin de nieuwe trend? Deze avond nemen we een kijkje in de wereld van de hightech moestuin. Luister, praat en denk mee.

Dinsdag 20 november | 19.30 - 21.30 uur | Entree: gratis, aanmelden gewenst

Anne Marie Reuzenaar – Natuurlijk zonder suiker!

Anne Marie Reuzenaar is auteur van het populaire boek Natuurlijk! Zonder suiker. Deze expert op het gebied van gezonde en eerlijke voeding neemt je deze lezing mee in de wereld van suiker en laat zien hoe je etiketten op supermarktproducten moet lezen om suiker te vermijden. Inclusief een kopje koffie of thee met een suikervrije lekkernij.

Donderdag 22 november | 19.30 – 21.30 uur | Entree: leden €6,- / niet leden €8,-

Reitse Spanninga – Lekker ite!

Reitse Spanninga, de bekende televisiekok van Friesland, komt deze middag smakelijk over eten vertellen. Misschien maakt hij ook nog wel wat lekkers voor ons klaar, want volgens Reitse is lekker eten een vorm van geluk...

Zaterdag 24 november | 14.00 – 16.00 uur | Entree: gratis

Een Hollandse theevisite met proeverij

Tegenwoordig heeft thee een wat braaf imago, maar dat is ook anders geweest. Tijdens een Hollandse theevisite werd er gegokt, gerookt en geroddeld en eindigde men met een glaasje brandewijn. Na een presentatie met prachtige museumobjecten die met thee te maken hebben gaan we een aantal theeën proeven met verschillende lekkernijen. De middag eindigt met een glaasje brandewijn.

Zondag 25 november | 14:30 - 16:30 uur | Entree: leden €12,50 / niet leden €15,-

Meer informatie en het gehele programma is te vinden op www.bibliotheekdrachten.nl.