Test de gezondheid in Wijnjewoude

WIJNJEWOUDE In Wijnjewoude wordt zaterdag 3 november een fittest gehouden voor inwoners uit Wijnjewoude, Siegerswoude, Frieschepalen, Bakkeveen en Hemrik.

De fittest vindt plaats in De Swingel in Wijnjewoude tussen 14.30 en 21.00 uur. Deze dag wordt georganiseerd door Sport in Opsterland en krijgt daarbij hulp van enkele vrijwilligers.

De dag heeft als doel de gezondheid in kaart te brengen. Dit gebeurt aan de hand van het invullen van een vragenlijst en enkele testen. De testen die onder andere op het programma staan zijn: lichaamsmetingen bestaande uit lengte, gewicht en de BMI, hand-oog-coördinatie, knijpkracht en een wandeltest. Na het doorlopen van de testen zullen de resultaten worden besproken met een adviseur waarna ook een beweegadvies kan volgen.

In navolging van een eerdere fittest in de gemeente Opsterland voor de inwoners van Langezwaag, Tijnje, Terwispel, Nij Beets en Luxwoude van 13 oktober, is de komende fittest van 3 november gericht op de inwoners van Wijnjewoude, Siegerswoude, Frieschepalen, Bakkeveen en Hemrik. Alle inwoners van eerder genoemde dorpen hebben een uitnodiging gehad. Na aanmelding krijgen alle deelnemers een bevestigingsbrief met daarin een tijd waarop men verwacht wordt.