Tentoonstelling Cerebraal en fysiek in Jubbega

JUBBEGA

In Kunstlokaal №8 in Jubbega is van 3 tot en met 11 november de tentoonstelling Cerebraal en fysiek te zien van kunstenaars Henk Rusman en Josias Scharf.

Van de Bildtse kunstenaar Henk Rusman (geboren in Hillegom), bekend van zijn monumentale beelden in het landschap en langs de weg, toont Kunstlokaal №8 grote en kleine stalen sculpturen en wandobjecten, in combinatie met schilderijen op doek en op papier van Josias Scharf uit Berlijn (geboren in Recife, Brazilië).

Henk Rusman maakt mathematische, precieze constructies. Met eenvoudige geometrische elementen bouwt hij van staal ritmische structuren. Vanuit verschillende kijkhoeken lijken de beelden steeds anders en verassend beweeglijk.

Josias Scharf zweept de verf ritmisch op het schildersdoek, zonder precies uitgewerkt plan. In tegenstelling tot deze krachtinspanning is het resultaat verstild. De serie Am See weerspiegelt de beleving van de natuur in Berlijn: beweeglijk water, grassen, wind.

Henk Rusman

Geboren in Hillegom, 1950

Opleiding: Stadsacademie en Jan van Eyck academie, Maastricht

Woont en werkt in Oude Bildtzijl

Josias Scharf

Geboren in Recife (Brazilië) 1969

Opleiding: Universidade Federal de Pernambuco, Recife

Woont en werkt in Berlijn

3 t/m 11 november 2018

Open op zaterdag en zondag van 12:00 tot 18:00 uur en op andere dagen na afspraak.

Kunstlokaal №8, Schoterlandseweg 55, 8411xx Jubbega.

De tentoonstelling wordt dinsdag 30 oktober ingericht. Wie tussen 30 oktober en 3 november wil langskomen, kan een mailtje sturen naar kunstlokaalno8@alles-kan.info of bel: 06-25590598 (Marcel)