Orgelconcert Everhard Zwart in Grote Kerk Drachten

DRACHTEN

De bekende organist Everhard Zwart geeft vrijdag 2 november om 20 uur een orgelconcert in de Grote Kerk te Drachten.

Everhard Zwart (5 augustus 1958) ontving op jonge leeftijd zijn eerste orgellessen van zijn vader, Willem Hendrik Zwart, organist van de Bovenkerk in Kampen. Hierna vervolgde hij al spoedig de lessen koraalspel en literatuur bij Feike Asma, organist te Maassluis.

Na het behalen van zijn gymnasium-diploma, studeerde hij aan het Conservatorium, eerst te Utrecht, daarna te Rotterdam, waar hij in 1983 met goed gevolg afstudeerde. Everhard Zwart heeft zijn grote bekendheid mede te danken aan zijn zeer brede repertoire. Zijn voorliefde gaat uit naar de Frans-romantische orgelliteratuur van onder andere Widor, Vierne, Guilmant en Franck.

Daarnaast is hij een majestueus vertolker van Bach, Reger, Liszt en andere beroemde componisten zoals Händel of Mendelssohn en de meer eigentijdse Andriessen. Toch zal er zelden een bewerking van grootvader Jan Zwart, vader Willem Hendrik Zwart of leermeester Feike Asma op zijn concertprogramma ontbreken.