Inbreng voor veiling schatten op zolder groot succes

DRACHTEN

De inbrengdag van schatten op zolder leverde zaterdag 29 september maar liefst 150 items op die geveild kunnen worden.

Alle bezoekers, taxeurs en medewerkers creëerden met elkaar een aangename sfeer in de Grote Kerk.

De taxateurs namen 29 september om 11.00 uur hun plaats in, terwijl in de kerkzaal de eerste bezoekers afwachtten wanneer zij naar binnen mogen om hun schatten van zolder te laten taxeren. Het gesprek van de dag was niet ‘Wat brengt jou in de kerk?’, maar ‘Wat heb jij mee naar de kerk voor de taxatie?’

In de loop van de dag werden schilderijen van Bouke van der Sloot, Wim van der Veer, Ids Wiersma, Fré Sikma en aquarellen van Jopie Huisman binnengebracht. Verder een prachtige collectie zilver e.a. diversen.

De organisatie werkt op dit moment aan de catalogus, die tijdens de bezichtigingsdagen van vrijdag 2 en zaterdag 3 november in de Doopsgezinde kerk (de Vermaning) kan worden aangeschaft. Mensen die niet in de gelegenheid zijn de veiling van maandagavond 5 november te bezoeken, kunnen die dag gebruik maken van de mogelijkheid een schriftelijk biedingsformulier in te vullen en achter te laten.

Bezichtiging 2 en 3 november 10.00 uur 16.00 uur

Veiling 5 november 20.00 uur, inschrijven vanaf 19.30 uur

Locatie: Doopgezinde Kerk (deVermaning) Zuiderbuurt 26 Drachten