Deze week in De Lawei

DRACHTEN

In De Lawei in Drachten zijn de volgende voorstellingen te zien.

Dolf Jansen

Het zou wel eens Dolfs 27e Oudejaars kunnen zijn, maar niet alle kleitabletten uit zijn begintijd zijn al ontcijferd. Beeldenstorm geeft, in de laatste maanden van 2018, een beeld van wie we zijn, waar we zijn, waar we heengaan en of we een standbeeld verdienen. Reken maar op heel veel humor, poëzie en publieksparticipatie tot in de garderobe. Dolf is woensdag 31 oktober om 20.15 uur te zien in De Lawei.

Dutch Eagles

De Dutch Eagles verkochten in Nederland alleen al meer dan 350.000 kaarten en hebben een gestaag groeiende schare trouwe fans, maar het schijnt dat er nog steeds mensen zijn die niet weten wie de mannen zijn. Leo Blokhuis schreef al dat de Dutch Eagles live de 'echte' Eagles voorbijgaan. Het bezoeken van deze voorstelling is dan ook veel meer dan the next best thing. Laat je meeslepen in een avond met superieure songs, meesterlijke samenzang en virtuoze muzikaliteit door de beste live band van Nederland. Ervaar de Dutch Eagles zelf donderdag 1 november om 20.00 uur.

Clifton Braam

In Twee landen, één liefde legt Clifton Braam op cabareteske wijze de verschillen bloot tussen de Surinamers en Nederlanders zoals Braam die door de jaren heen heeft ervaren. Wat is het verschil in denken, in leven, genieten en praten? En wat gebeurt er als de 'Nederlander' zich als 'Surinamer' gaat gedragen en omgekeerd? Tegelijkertijd zijn er ook duidelijke overeenkomsten. Ga samen met Clifton op reis door hilarische en serieuze ontdekkingen donderdag 1 november om 20.15 uur.

Staatsopera van Tatarstan

Tosca van Puccini is gebaseerd op het toneelstuk La Tosca van de Fransman Victorien Sardou. Het resultaat is een opwindende compositie waarmee Puccini van Tosca een meeslepend drama heeft gemaakt met personages die werkelijk tot leven komen, in tegenstelling tot het originele werk waar de maestro zich op heeft gebaseerd. Met een bezoek aan dit stuk is het gegarandeerd twee uur genieten van een meeslepend drama met fantastische composities. De Staatsopera van Tartastan is te zien vrijdag 2 november om 20.00 uur.

Purper

In Purper's Passie vraagt theatergroep Purper zich af waarom iedereen tegenwoordig een bucketlist moet hebben, zo krampachtig z’n droom achterna móet gaan, genieten als taak ziet en bijna dwangmatig op zoek is naar zijn ‘passie’. Er is zelfs supermarktbrood dat Liefde & Passie heet! Hoog tijd dus om te bepalen waar het woord passie werkelijk voor staat. Ga zaterdag 3 november om 20.15 uur samen met Purper op zoek naar het antwoord.

The Mountaintop

The Mountaintop brengt een fantasierijke hervertelling van de laatste avond uit het leven van icoon Martin Luther King. Dit bekroonde toneelstuk van de jonge schrijfster Katori Hall belicht hoe gewone mensen heiligen worden, en hoe heiligen gewone mensen blijken, die ook breekbaar, kwetsbaar en bereikbaar zijn. Hoe één stem de wereld wilde veranderen, en hoe de vroegtijdige dood King dwong het stokje door te geven aan volgende generaties. Bezoek dit ontroerende verhaal zaterdag 3 november om 20.30 uur.