Deze week in De Lawei

DRACHTEN

In De Lawei in Drachten zijn de komende week de volgende shows te zien.

Bezoek het kidsfestival in de herfstvakantie

De Lawei bouwt van zaterdag 20 oktober tot en met zaterdag 27 oktober het gebouw om tot een waar kinderfestival voor iedereen tussen de 2 en 12 jaar! Tijdens deze week zijn er volop voorstellingen te bezoeken, leuke films te zien en interessante workshops te volgen. Natuurlijk is ook dit jaar de speelstraat weer geopend zodat jij je geen moment hoeft te vervelen. Het festival wordt afgesloten met de spetterende voorstelling De Kleine Zeemeermin en een Onderwaterbal waar je de kans krijgt om de acteurs te ontmoeten. Vergeet je niet te verkleden, want misschien win je dan wel een sprookjesachtig prijzenpakket! Kijk op www.lawei.nl voor meer informatie over de voorstellingen en activiteiten.

Driving Miss Daisy

Driving Miss Daisy is een hartverwarmend verhaal over een bijzondere vriendschap tussen de oudere weduwe Miss Daisy en haar chauffeur Hoke. In de Zuidelijke Staten van Amerika, die in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw geteisterd werden door rassenrellen en de strijd om gelijke rechten, proberen Miss Daisy en Hoke een weg te vinden tussen vooroordelen, racisme, en ouder worden. Bekijk dit iconische toneelstuk met in de hoofdrol Anne Wil Blankers woensdag 24 oktober om 20.00 uur in De Lawei.

Flip Fabrique | uit Canada

Na het succesvolle vorige tournee Attrappe Moi, gaat Flip Fabrique nu weer vol gas met aanstekelijke energie én optimale beheersing: iedereen geeft álles in deze voorstelling. De zes leden - jongleurs, dansers, hand- en luchtacrobaten, hoepel- en diabolovirtuozen - laten zien hoe het leven 'on the road' eruitziet, inclusief verveling, dagelijkse routine en irritaties. In een decor van flight cases dat telkens van vorm verandert, vertelt Transit vrijdag 16 oktober een verhaal over saamhorigheid en kameraadschap.

Ed Struijlaart

Nadat Ed op negenjarige leeftijd Eric Clapton op de televisie zag wist hij twee dingen zeker: zo’n baard en zo’n gitaar moést hij hebben. Voor de baard moest Ed nog even geduldig zijn, maar vanaf dat moment is de gitaar zijn leven gaan bepalen. Tijdens zijn eerste theatervoorstelling Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran brengt Struijlaart een ode aan de gitaar en aan gitaarhelden. Van de Crossroads van Robert Johnson naar het Seattle van Jimi Hendrix, maak het allemaal mee zaterdag 27 oktober om 20.15 uur.

Nanine Linning / NIKEIA

De bekroonde dansvoorstelling Bacon van Nanine Linning is na dertien jaar en 80 voorstellingen in Europa eindelijk weer terug op de Nederlandse podia! Linning liet zich inspireren door de schilderijen en het leven van schilder Francis Bacon. De voorstelling komt nu terug in een nieuwe bewerking in samenwerking met componist Jacob ter Veldhuis, videokunstenaar Juliane Noß en scenograaf Jan Boiten. Met dit compromisloze dansstuk refereert Nanine aan de emotionele kosmos van Bacon's schilderijen en ziet een gelijkenis met haar eigen kunst: dierlijke impulsen en het instinctieve. Bacon is woensdag 31 oktober om 20.00 uur te zien in De Lawei.

BlacKkKlansman | Film

Ron Stallworth is begin jaren zeventig de eerste donkere detective bij de politie van Colorado Springs. Om zijn naam te vestigen, begint Ron aan een gevaarlijke missie: het infiltreren van de Ku Klux Klan om hun misdaden te onthullen. Samen met zijn ervaren collega Flip Zimmerman probeert Ron de extremistische haatgroep te ontmantelen terwijl de organisatie het imago probeert te verbeteren door minder gewelddadige retoriek te bezigen. BlacKkKlansman is te zien vrijdag 26, zaterdag 27 en woensdag 31 oktober om 20.30 uur. Om de filmavond compleet te maken kan er in theatercafé Hopper genoten worden van een heerlijk filmarrangement voor € 22,50. Het arrangement bestaat uit een filmkaartje, eten en een drankje.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl