Theatervoorstelling DIE IK BEN in Karmelklooster

DRACHTEN

Kirsten Benschop speelt zondag 28 oktober om 15 uur haar theatervoorstelling DIE IK BEN in het Karmelklooster in Drachten.

In DIE IK BEN graaft Benschop diep naar binnen. Met de nodige (zelf)spot duikt ze in het gangenstelsel van ons menselijk brein, een labyrint waarin je snel vastloopt en waaruit ontsnappen moeilijk (b)lijkt.

Waarom doen we wat we doen en zeggen we wat we zeggen? Wat bezielt ons? Waarom vinden we het moeilijk om eerlijk en oprecht te zijn, naar onszelf en onze omgeving? Of willen we dat misschien ook niet? Verschuilen we ons maar al te graag veilig achter de muren van ons ego en doen we ons voor als iemand die we eigenlijk zouden willen zijn?

Intussen voelen wij ons verre van gelukkig en dempen we onze onrust en eenzaamheid door te zoeken naar voortdurende afleiding of een bezoekje aan de zoveelste therapeut.

DIE IK BEN rekent af met dromen over morgen en mijmeren over gisteren. Want is het leven niet veel eenvoudiger als je de realiteit zoals die zich aandient accepteert zoals die is? En is contact niet veel wezenlijker als je je gekend weet zoals je écht bent.

Kirsten Benschop zet met DIE IK BEN een ijzersterke theatersolo neer waarin zij meer zichzelf is dan ooit. Verhalend, poëtisch, verstillend. Scherp en ontroerend, warm én humorvol.

Datum: zondag 28 oktober 2018

Tijd: 15.00 – 16.20 uur

Entree: € 17,50 incl. koffie/thee