It Damshûs doet mee met Maand van de Geschiedenis

NIJ BEETS

In It Damshûs in Nij Beets geeft Jan Frieswijk zondag 28 oktober om 14.30 uur een rondleiding over de opstand van de veenarbeiders en de rol van Ferdinand Domela Nieuwenhuis.

Nederland staat heel oktober in het teken van de Maand van de Geschiedenis. Ook It Damshûs doet mee. Zondag 28 oktober is om 14.30 uur een rondleiding door Jan Frieswijk, die extra aandacht zal geven aan de opstand van de veenarbeiders en de rol van Ferdinand Domela Nieuwenhuis.

Aansluitend vindt een bijzondere lezing plaats door socioloog en oud-gedeputeerde dr. Bertus Mulder, de schrijver van het boek De jonge Piter Jelles. Hij geeft aan hoe Piter Jelles Troelstra stond tussen enerzijds de Sociaal Democratische Bond van Domela, die niet mee wilde doen aan de verkiezingen, en anderzijds de Friese Volkspartij die dat wel wilde, maar die niet socialistisch was.

Domela gaf het op, Piter Jelles wilde door. Hem ging het om democratische machtsvorming. Dit is het thema van de lezing. Dr. Mulder geeft de lezing in de Friese taal.

Entree €6,00, inclusief koffie/thee

Domela Nieuwenhuisweg 59B, 9245 VC Nij Beets