De Bios Drachten presenteert The Royal Opera: Die Walküre

DRACHTEN

In De Bios Drachten is zondag 28 oktober om 18 uur de opera Die Walküre te zien.

Antonio Pappano dirigeert een internationale cast in de tweede opera uit Richard Wagners epische der ring des nibelungen.

Wagners Ring-cyclus is een van de grootste operawerken ooit. Deze laatste herneming van de enscenering van Keith Warner staat onder leiding van dirigent Antonio Pappano, muzikaal directeur van The Royal Opera, en is internationaal bezet met de meest vermaarde Wagner-specialisten.

De complete cyclus van vier opera's vertelt het adembenemende verhaal van opkomst en ondergang van een wereld die is gestoffeerd met goden, helden en monsters. In dit mythische epos worden alle menselijke emoties die daaruit voortvloeien buitengewoon indringend vertaald in muziek. De Ring is altijd weer een heel speciale gebeurtenis en een ervaring om nooit te vergeten.

Die Walküre is de tweede opera van de cyclus en bevat een aantal muzikale hoogtepunten uit De Ring, zoals de sprankelende Tovervuurmuziek en de opzwepende Walkurenrit. Maar centraal in deze opera vol muzikaal vuurwerk en Noorse mythologie staat toch de complexe relaties tussen de onvergetelijke personages, onder wie de tweeling Siegmund en Sieglinde, en Wotan en zijn walkure-dochter Brünnhilde.

Muziek: Richard Wagner

Regie: Keith Warner

Muzikale leiding: Antonio Pappano

Geschatte tijdsduur: 4 uur en 50 minuten, inclusief twee pauzes.

De opera is Duits gezongen en Nederlands ondertiteld.

Tickets: € 21,50 (inclusief een welkomstdrankje met een hapje)

Aanvang voorstelling: 17.30 uur

Start voorstelling: 18.00 uur