Pieter Verhoeff opent expositie Janneke Hengst in Galerie LOOF

JUBBEGA

Galerie LOOF toont van 20 oktober t/m 25 november werken van de bekende Friese kunstenaar Janneke Hengst uit Mantgum.

Janneke Hengst is beslist geen onbekende in de kunstwereld van Friesland. Namen als Jopie Huisman, Thom Mercuur, Geert Mak en Jan Mankes worden vaak genoemd.

Voor de expositie in galerie LOOF heeft Janneke het afgelopen jaar hard gewerkt en er zijn dan ook vele nieuwe en nog nooit eerder geëxposeerde werken te zien en te beleven.

Haar landschappen kenmerken zich door het kleurgebruik en compositie, het landschap verstild zich in haar werken. Geluiden verstommen en kleuren sprankelen maar niet overdadig..

Je stapt in de wereld van Janneke waar je het eigen verhaal ontdekt van haar, met het bijzondere mystieke licht en surrealistisch realisme, boeiend vanaf de eerste penseelstreek.

De solo-expositie van Janneke Hengst wordt geopend door de bekende filmregisseur Pieter Verhoeff die bij hoge uitzondering speciaal voor Janneke weer even op de voorgrond treed.

De goede vriend van Pieter Verhoeff schrijver Geert Mak is een liefhebber van het werk van Janneke en verwacht aanwezig te zijn tijdens de opening.

Al met al een niet te missen moment, zaterdag 20 oktober om 16.00 uur in Galerie LOOF te Jubbega.

Naast de werken van Janneke Hengst toont galerie LOOF ook een aantal van haar vaste kunstenaars in de stockruimte, onder andere Sjoukje Iedema (nieuw werk), Johannes Steendam, Age Hartsuiker, Terri Brooks, Anutosh, Harmen van der Tuin en Evelyn Snoek.