Dichterspaad Aldegea zoekt nieuwe dichters

OUDEGA

Maar liefst 18 gedichtenpanelen langs het Dichterspaad in en rondom het dorp Oudega Smallingerland zoeken naar nieuwe inhoud.

Vandaar dat Doarpsbelang Aldegea dichters in de gemeente, de provincie en ver daar buiten oproept om met nieuwe gedichten te komen. Iedereen kan meedoen en verdient mogelijk een ereplaats langs de route.

Gelegen aan de rand van Nationaal Park De Alde Feanen en te midden van uitgestrekte landerijen in het kenmerkende Wâldske coulisselandschap leent Oudega zich uitstekend voor unieke wandelroutes. Naast een fanatiek wandeldorp is Oudega bovendien van oudsher een cultuur-minnend dorp. Vandaar dat samen met het plan voor een wandelpad ook het idee voor een poëzieroute ontstond: Dichterspaad Aldegea.

Alle om Slachte Kuier

Langs de route van het Dichterspaad staan achttien gedichtenpanelen. Stuk voor stuk staan ze op prachtlocaties, die de moeite meer dan waard zijn om even de pas in te houden. Ieder jaar is een deel van het Dichterspaad het decor voor de wandeltocht Alle om Slachte Kuier. Daarmee geeft initiatiefnemer Doarpsbelang Aldegea extra aandacht aan de gedichten langs de route. De derde editie staat gepland in de zomer van 2019. Voor deze editie trakteert Doarspbelang de wandelaars graag op nieuwe gedichten.

Dicht ook mee

Jong, oud, net begonnen of al jaren enthousiast dichter: iedereen kan meedoen en maakt kans om een plek te bemachtigen in één van de 18 panelen. Dicht ook mee en stuur een gedicht op naar gedicht@dichterspaad.nl. Insturen kan tot en met 1 januari 2019.

Inspiratie opdoen?

Op www.dichterspaad.nl staat de routekaart en de huidige gedichten. Dichters van harte welkom om al wandelend langs de route inspiratie op te doen en alvast een mooi paneel voor een nieuw gedicht uit te zoeken. Vermeld in dat geval bij het inzenden van het werk welke locatie de voorkeur heeft.