Gerke’s klooster opent kerkdeuren

GERKESKLOOSTER

De Hervormde gemeente Gerkesklooster-Stroobos opent zondag 14 oktober de kerkdeuren.

In het voormalig Brouwhuis van de Hervormde gemeente Gerkesklooster – Stroobos heeft een bijzondere renovatie plaatsgevonden. De oude kerktoren heeft een nieuwe entree gekregen en er zijn passende sanitaire voorzieningen gekomen, waaronder een invalidentoilet. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Fryslân.

De Hervormde gemeente organiseert daarom een feestelijk gemeenteweekend. Daarbij staat zaterdag 13 oktober in het teken van festiviteiten voor en door de gemeente. De kerkdeuren gaan zondag 14 oktoberopen voor iedereen en zal de entree 's middag om 14.00 uur feestelijk geopend worden.

Aansluitend zal er een korte Dankvesperviering plaatsvinden met als thema Klopt en er zal open gedaan worden onder leiding van pastor Froukje Wesseling – Schilstra.

Daarna is er gelegenheid om de toren te bezichtigen onder het genot van een kop koffie of thee. Aansluitend zal er om 16.00 uur een kamerconcert plaatsvinden door het koor Zingt Gode lof uit Gerkesklooster – Stroobos. Bijzondere muzikale medewerking zal er tijdens dit concert zijn van vader en zoon Jan en Jelle Dotinga en Dineke Oostra – Kamminga.

Iedereen is van harte welkom om deze feestelijke middag met ons mee te vieren aan de Poorthoek 1A te Gerkesklooster.