Anabella Zoch in Piterkerk Lippenhuizen

LIPPENHUIZEN

De Argentijnse singer-songwriter Anabella Zoch treedt zondag 14 oktober om 14.30 uur op in de Piterkerk van Lippenhuizen.

Singer-songwriter Anabella Zoch uit Argentinië is een graag geziene gast op festivals in eigen land en daarbuiten. Geïnspireerd op de Latijns-Amerikaanse ritmes van chacarera, zamba, milonga, vals en tango zorgen haar passievolle folksongs steevast voor kippenvel. Anabella Zoch onderbreekt zondag 14 oktober haar Europese tournee voor een intiem optreden in de Piterkerk van Lippenhuizen. Ook verzorgt ze een workshop over de oorsprong van de tango.

Twee jaar geleden maakte Anabella Zoch een verpletterende indruk tijdens het nazomerfestival La Siesta Magnifica op Nieuw-Allardsoog. Daar speelde ze samen met chacarera grootheid Peteco Carabajal, die tevens haar voorlaatste album Mirror of Love produceerde. Inmiddels is haar nieuwe album Ahora uitgekomen, reden te meer om opnieuw en nog uitgebreider kennis te maken met de krachtige zangeres, die veel van haar Spaanstalige liederen wijdt aan de strijd voor gelijkberechtiging van vrouwen en universele mensenrechten. In Zuid-Amerika en in Europa werkt ze tevens als zangcoach.

Vorig jaar zong ze in Berlijn als solist de Misa Criolla van Ariel Ramirez op uitnodiging van de Argentijnse ambassade. Op de Argentijnse radio verzorgt Anabella Zoch elke zaterdagavond een programma over Argentijnse muziek. Tijdens haar optreden in Lippenhuizen zingt ze eigen werk en liederen geïnspireerd op bekende folkzangeressen zoals Mercedes Sosa. De getalenteerde zangeres begeleidt zichzelf op gitaar en ondersteunende percussie.

De workshop op 14 oktober start om 13.00 uur en het concert Ahora begint om 14.30 uur. Tijdens de workshop gaat Anabella dieper in op de grondbeginselen van de tango en de Argentijnse folksmuziek en legt zij uit wat de wortels van deze muziekstijlen zijn.

Kaarten voor de workshop kosten 7,50 euro, een combinatieticket voor workshop en concert kost 15 euro. Bezoekers van alleen het concert betalen 10 euro (inclusief consumptie vooraf).

Voor tickets en info: www.piterkerklippenhuizen.nl.