Open Dag de Skâns

GORREDIJK

De Skâns Gorredijk houdt zaterdag 29 september van 10.00 – 14.00 uur voor de tweede maal een Open Dag.

Gebruikers van De Skâns geven op deze Open Dag weer acte de precense en laten zien en horen wat zij in het nieuwe seizoen voor u in petto hebben. Zo geeft Dançamigos een demonstratie van diverse dansen en kunt u terecht bij een speciale les van Yoga-sin.

De Muziekbende uit Gorredijk zorgt voor een lekker stukje muziek. Om 13.00 uur is er een Sportinstuif voor alle kinderen uit Gorredijk en omstreken. Ook kunt ook op deze dag nog éénmaal profiteren van 10% korting op alle voorstellingen die in het nieuwe seizoen gespeeld gaan worden in De Skâns. De toegang is uiteraard geheel gratis.

Een greep uit het aanbod.

Dançamigos:

Dançamigos is ontstaan vanuit de overtuiging dat het leren van Bachata en Kizomba ook anders kan. Om ons heen zien we dat veel dansscholen min of meer dezelfde manier van lesgeven hanteren, namelijk het aanleren van de (basis)passen door middel van het uitlessen van een complete choreo gedurende het aantal weken dat 1 lesblok duurt, of, het elke week/om de week aanleren van een nieuw figuur. Wat wij merken is dat veel cursisten deze choreos of figuren letterlijk gaan herhalen wanneer zij op een feestje verschijnen, ongeacht of het op de muziek past of niet. Ook biedt Dançamigos ook Country Line Dance aan.

Museum Opsterlân:

Oorspronkelijk was Museum Opsterlân een openbare lagere school waarvoor de eerste steen op 1 september 1887 werd gelegd. Het ontwerp van de school is van architect Jacobus Anthonie Meessen, destijds gemeentearchitect van de gemeente Opsterland. Tot 1955 is in de lokalen les gegeven, maar ook nu staat kennis er nog steeds centraal. Kennis over de geschiedenis van Gorredijk en de gemeente Opsterland.

Vrienden van het Museum Opsterlân:

Ieder museum koestert zijn vrienden. De Vereniging van Vrienden van het Museum Opsterlân ondersteunt het museum inhoudelijk en financieel. De leden dragen het museum een warm hart toe en willen het draagvlak van het museum verbreden. Ze organiseren lezingen en gaan jaarlijks op excursie. Kom op zaterdag 29 september naar De Skâns in Gorredijk en wordt ook lid van de Vrienden van het Museum Opsterlân

Stichting Vier het Leven:

Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen (65+) die niet graag alleen op stap gaan. Zij worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere gasten gaan zij gezellig naar de bioscoop, een concert, een theatervoorstelling of naar een museum. De deelnemers genieten van een drankje tussendoor en elkaars gezelschap en worden na afloop weer veilig thuisgebracht. Wilt u meer informatie over de activiteiten van Vier het Leven?

Vrouwen van Nu:

Vrouwen van Nu afdeling Gorredijk is een afdeling van de landelijke vereniging Vrouwen van Nu, Nederlands grootste vrouwenorganisatie. We zijn een ontmoetingsplaats voor vrouwen die hart hebben voor hun leefomgeving, die hun creativiteit willen ontplooien, aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken en die hun stem willen laten horen in de maatschappij.