Drachtster Hobby Club viert verjaardag met open huis

DRACHTEN

De Drachtster Hobby Club houdt zaterdag 9 juni tussen 10 en 16 uur een open dag, ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan.

De Drachtster Hobby Club is een unieke club waar leden gebruik kunnen maken van vele machines op het gebied van hout- en metaalbewerking, maar ook voor het eigen onderhoud aan auto’s, oldtimers en boten bent u hier aan het juiste adres.

De Drachtster Hobby Club is voortgekomen uit een initiatief vanuit de Personeelsvereniging van Philips Drachten, de gemeente Smallingerland, het Plaatselijk Belang en ’t Nut voor het Algemeen. Dit resulteerde in het oprichten van de DHC in 1958. Het doel was om tegen een lage contributie toenmalige medewerkers van Philips in de gelegenheid te stellen om op hobbymatige wijze gebruik te kunnen maken van de ruimte(n) en machinerieën van de hobbyclub. Een unieke club en in deze setting de enige in Nederland!

In 1971 werd DHC gevestigd aan de Tussendiepen 57 in Drachten. Op 1 november 1979 werd de DHC een zelfstandige vereniging met een eigen bestuur, statuten en financiële verantwoording. Hiermee werden de officiële banden met Philips losgelaten maar er bleef nog jarenlang een grote mate van verbondenheid merkbaar. Inmiddels kan een ieder die ouder dan 16 jaar is van DHC lid worden om zijn eigen technische hobby verder uit te bouwen of een nieuwe dimensie te geven. Het ledental is in de loop der jaren redelijk constant gebleven [ongeveer 350 leden].

U bent van harte welkom!