Deze week in

DRACHTEN

Deze week in De Lawei.

A simple space | circus, highlight

‘Back to basics’ lijkt het motto te zijn voor de voorstelling A simple space. Op een grote zwarte mat laten zeven acrobaten spectaculair kunst- en vliegwerk zien. De show is speels, creatief en razendknap tegelijkertijd, en zoals dat bij goed circus hoort, adembenemend. De jonge Australische acrobatiekgroep speelt shows over de hele wereld en is vrijdag 11 mei om 20.00 uur te zien in De Lawei.

Vivaldi Code Rode | muziektheater

Geïnspireerd op verschillende werken van Vivaldi, waaronder De Vier Jaargetijden, maakte Altvioliste Esther Apituley samen met regisseur en schrijver Ko van den Bosch Vivaldi Code Rood. Anders dan in de tijd van Vivaldi is het klimaat de kluts kwijt, datzelfde geld voor de twee jonge weervrouwen in deze muzikale voorstelling. De mentale geestesgesteldheid sijpelt door de teksten van de ene weervrouw en bij de ander het leed van de wereld dat zij zich aantrekt. Vier topmusici, Studentenkoor Gica en Haydn Jeugd Strijkorkest uit Groningen zetten hun mentale zoektocht kracht bij. Dit absurde en ongemakkelijk theaterconcert waarin klassieke muziek en de absurde taalwereld van Ko van den Bosch elkaar ontmoeten is te zien op vrijdag 11 mei om 20.15 uur.

George van Houts | theatercollege

Geen cabaret, geen toneel, geen lezing, maar een soort TED-talk. In het theatercollege Kom Plot bespreekt George van Houts (o.a. bekend van De Verleiders) met humor en karakter het onderwerp complottheorieën. Het wereldwijde web wemelt er van, maar wat als het-tot-samenzweringstheorie-verklaren-van-alles-wat-buiten-de-officiële-lezing-der-dingen-valt nu eens zelf een samenzwering is? Kom Plot is op zaterdag 12 mei om 19.30 uur te zien.

Vele hemels boven de zevende | toneel

Griet Op de Beeck heeft haar personages in het boek Vele hemels boven de zevende met veel humor en liefde beschreven. In het gelijknamige toneelstuk laten de acteurs zien wat niet geschreven is: de ontreddering, het verdriet en de wanhoop, maar ook de vriendschap, de schoonheid en de grote liefde. De verschillende personages doen verwoede pogingen zich te ontdoen van de pijn in hun zelfgekozen leven. Uiteindelijk blijken er maar twee mogelijkheden te zijn: de sprong naar de dood of naar de liefde. Dit fascinerende en beklemmende familiedrama is donderdag 17 mei om 20.00 uur te zien.

Lunchfilm: Fifty Shades Freed

Christian Grey en Anastasia Steele zijn terug in Fifty Shades Freed, de climax van het wereldwijd succesvolle Fifty Shades-fenomeen. De gebeurtenissen uit de voorgaande twee delen komen tot een schokkende ontknoping in deze film. Na alles wat de twee in het verleden meegemaakt hebben denkt het gelukkige echtpaar eindelijk van hun luxueuze leven te kunnen genieten.

Maar hun gelukkig samenzijn wordt al snel in gevaar gebracht door nieuwe bedreigingen. Fifty Shades Freed is zondag 13 mei om 15:00 uur te zien in De Lawei. Om je filmmiddag compleet te maken kun je in Theatercafé Hopper genieten van een heerlijk luncharrangement.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.