Deze week in De Lawei

DRACHTEN

In De Lawei zijn deze week de volgende voorstellingen te zien.

Helmert Woudenberg | toneel

Na zijn alom geprezen solo’s over Fortuyn, Hitler en zijn grootvader, buigt Helmert Woudenberg zich in zijn vijftiende solo over het verhaal van Mozes: de man die met zijn volk op de vlucht sloeg, op zoek naar een betere toekomst. Geplaagd door twijfels en onzekerheden leidt hij het Joodse Volk tijdens een jarenlange barre tocht door de woestijn, op zoek naar het Beloofde Land. Hoe is het om huis en haard te moeten verlaten, een onzekere toekomst tegemoet? Hoe pas je je aan en hoe vind je rust? Te zien op donderdag 26 april om 20.15 uur.

Lieneke Le Roux en Mylène d’Anjou | cabaret

Terwijl de wereld om hen heen in een razend tempo verandert, doen Le Roux en d'Anjou er álles aan om dat tempo bij te benen en liggen ze op ramkoers met de Cloud, de jeugd en hun sociale leven. Op hartverscheurende en humoristische wijze zien we hun verwoede pogingen op zoek naar zingeving en liefde... Échte Liefde. Met de moed der wanhoop en met tomeloze energie wordt er 'sans gène' gezongen, gedanst, gevochten, getroost en liefgehad. Een feest van herkenning voor alle vrouwen (en mannen) op zaterdag 28 april om 20.15 uur.

Kweekvijver: Ben Blom | cabaret

Pareltjes die Ben nauw aan het hart liggen poetst hij weer op en brengt hij met de nodige dosis zelfspot, angst en bravoure. Nederlandstalige en vertaalde liedjes uit het omvangrijke repertoire van o.a. Robert Long, Jacques Brel en Stromae. Ben geeft geen antwoorden, hij stelt vragen. Hij deelt zijn kleine schat aan komische en ontroerende levensavonturen. Niet zomaar een glimp, maar volop in de spotlights van De Lawei. Ontdek dit opkomende cabarettalent in de kweekvijver op zaterdag 28 april om 20.30 uur.

Het Zandkasteel (2+) | kids

Al acht jaar reist Het Zandkasteel met veel succes langs de theaters. Dit jaar komen Sassa, Toto en Koning Koos in de meivakantie naar De Lawei met de spiksplinternieuwe én leerzame familievoorstelling: Koning Koos is jarig. Natuurlijk zijn de konijntjes er ook bij en komt de Neuzenkriebeldans voorbij. Volop meezingen en dansen dus, op woensdag 2 mei om 14.00 en 16.00 uur! Koning Koos denkt dat iedereen zijn verjaardag vergeten is, maar niets is minder waar! Sassa en Toto besluiten ze dat ze een heel mooi en origineel cadeau zélf gaan maken.

Frans Bauer | muziek

Een avond met Frans Bauer is meer dan een aaneenschakeling van zijn enorme repertoire. Frans, de uiterst sympathieke en ongekend populaire moderne troubadour, vermaakt het publiek immers op een manier zoals alleen hij dat kan. Feestelijke liedjes en ondeugende humor. Strijk neer in het rode pluche en laat je op donderdag 3 mei meeslepen in een avond ongedwongen vermaak van Nederlandse bodem. Frans brengt een fonkelnieuwe avondvullende voorstelling, onder begeleiding van het toporkest de Holland Showband en de even beeldschone als lenige dames van The Dance Company. Aanvang is 20.00 uur.

Annie M.G. Schmidt-week! | kids

Van dinsdag 1 mei t/m vrijdag 4 mei is het Annie M.G. Schmidt-Week in de Rutger Haerzaal. Dat betekent de allermooiste films naar de leukste boeken. Het is tijd voor Wiplala, Minoes, Pluk van de Petteflet en Abeltje. Wie kent ze niet? Met diverse aanvangstijden.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.