38ste

eaRNEWÂLD

In Earnewâld wordt met Koningsdag de 38e Princenhoftocht gehouden door Leeuwarder Toerfietsclub Frisia. De recreatieve en de prestatieve fietser kunnen kiezen uit tochten van 100 of 50 kilometer.

Op de herinneringsmedaille is het porceleinhoen afgebeeld. Hiermee wordt de éénendertigste vogel uit het gebied van Earnewald aan de reeks toegevoegd.

De 100 kilometer tocht voert door de weidegebieden, de bossen van de Friese wouden en natuurlijk langs prachtige watergebieden. Voor de 50 kilometer is een fraaie route uitgezet in het gebied rond Earnewâld, Leijen en Burgumermar. Beide routes zijn volledig uitgepijld. GPS routes downloaden kan op de website www.tfcfrisia.nl. Voorinschrijven met korting kan ook via de website.

Start en finish zijn weer bij Partycentrum Wester aan de Wiidswei, 100 km start van 7 tot 10 uur en 50 km van 8 tot 12 uur. Voor de 100 km kan ook gestart worden bij Restaurant de Stripe, Duerswald 23 in Wijnjewoude.

Bij de Princenhoftocht wordt gebruikt gemaakt van het inschrijfsysteem Scan&Go. Leden van toerfietsclubs en fietsers die gebruik hebben gemaakt van de voorinschrijving hoeven geen inschrijfformulieren meer in te vullen. Enkel de barcode op de ledenpas laten scannen en de fietser kan op weg.

Tijdens dit evenement gelden de normale verkeersregels.