Mini Theater Friesland organiseert ‘De vloer op’ voor amateurs in de Lawei

DRACHTEN

Het Mini Theater Friesland uit Heerenveen geeft zaterdag 10 februari een inspirerende toneelworkshop ‘De vloer op’, voor amateurspelers uit de provincie.

De workshop duurt van 9:30 tot 16:00 uur en wordt gegeven door Catherine Sorgdrager, trainingsactrice en theaterdocente. De workshops ‘De vloer op’ zijn Nederlandstalig. Het Mini Theater Friesland is een stichting die in het leven is geroepen om juist de Nederlandstalige amateurspelers de kans te geven toneel te spelen. Het Mini Theater produceert ieder jaar een toneelstuk uit het wereldrepertoire en organiseert deze twee workshops ook met het idee het spelersbestand te verversen. Alle amateurs, jong en oud, kunnen zich hier voor opgeven. Het belangrijkste van deze workshop is om iets van jezelf en anderen te leren in een prettige omgeving, volgens de twee docenten. Er wordt onder meer aandacht gegeven aan ontdekken en ervaren wat toneelspel inhoudt, aan het spelen met teksten, aan improviseren, aan wat tekst doet met een personage of met emotie. Voor inlichtingen en opgaven kan men terecht op het emailadres aanmelden@minitheater.nl met vermelding van naam, leeftijd en datum van de workshop. Op de website www.minitheater.nl staat ook de nodige informatie.

Auteur

Fokke Wester