Ook de straten in Drachten worden In Stijl gebracht

DRACHTEN

The Stickerfactory is vanochtend begonnen met het aanbrengen van drie kleuren stickers op de lichtgevende klinkers in het Drachtster centrum.

Dit werkzaamheden zijn een voorbode van de Museumnacht van aanstaande vrijdag, wanneer in Museum Dr8888 de aftrap wordt verricht voor Culturele Hoofdstad. De route loopt van de Kerkstraat over het hele Raadhuisplein, en dan langs het Friese Schathuis naar het Museumplein. De stickers zijn op maat gemaakt door de Stickerfactory, maar voordat ze kunnen worden aangebracht moeten de lichtgevende stenen eerst worden gereinigd, daarna iets verwarmd vanwege de temperatuur, en pas dan kunnen ze worden aangebracht. De reacties zijn positief van het winkelende publiek. Vooral kleine kinderen vinden dit heel leuk.

Auteur

Fokke Wester