Goud en zilver voor Adonis Drachten op NK acro C- en B-lijn

Drachten

Ahoy Rotterdam was zaterdag het decor van de landelijke finale C- en B-lijn acro. Adonis Sportacrobatiek Drachten was aanwezig met een damespaar en een damestrio in de C lijn. 

Het trio Marleen Vonk, Marijke Vonk en Henriëtte Hiemstra begon de dag met een mooie tempo-oefening, waarvoor zij 23,150 scoorden. Bij de balans werd er een duur foutje gemaakt, waardoor de score voor deze oefening niet hoger kwam dan 21,750. Dit resulteerde in een 15e plaats, waarmee de meiden zelf terug kijken op een mooie afsluiting van een mooi acroseizoen. Voor damespaar Rixt Tuinstra en Feliene Baron was de landelijke finale niet alleen een mooie seizoensafsluiting, maar voor Rixt ook de afsluiting van een prachtige acrocarrière bij Adonis Drachten. Rixt en Feliene, die dit seizoen vele medailles in de wacht sleepten tijdens de voorronde, Friese kampioenschap, District kampioenschap en de halve finale lieten ookzaterdag  prachtige oefeningen zien. Voor beide oefeningen kregen zij 23,750 punten, waarmee zij op een prachtige 5e plaats zijn geëindigd. Voor Rixt een mooie afsluiting van haar actieve acro leven. Adonis: ,,Gelukkig blijven we Rixt wel als trainster in onze zaal tegenkomen!" Spannende finale B-lijn De finale van de B-lijn was een spannende aangelegenheid voor damespaar Esmee Scholten en Esmée de Graaf en damestrio Zefanja Nieman, Nanda Huisman en Remke Huisman. Esmee & Esmée begonnen als trio, maar moesten vlak voor de eerste wedstrijd plotseling samen verder. Ze kenden een hobbelige weg naar het NK. De eerste wedstrijd deden zij maar één oefening, de tweede wedstrijd wonnen zij goud en de derde wedstrijd moesten zij overslaan vanwege een blessure. Gouden medaille Op het NK toonden de meiden twee prachtige oefeningen en kregen zij hoge punten van de jury. Wel gehoopt, misschien niet verwacht maar zeker verdiend mochten Esmee en Esmée de gouden medaille in ontvangst nemen. Voor Esmée de Graaf een prachtige afsluiting van een turbulent seizoen, voor Esmee Scholten een droomafsluiting van haar acrocarrière. Zefanja, Nanda en Remke, die medaille na medaille binnenharkten tijdens hun succesvolle plaatsingswedstrijden konden redelijk relaxed aan hun NK beginnen. Natuurlijk zijn er altijd zenuwen en het moet natuurlijk allemaal wel gebeuren op het juiste moment... Hoewel het erg spannend was welke kleur de meiden omgehangen zouden krijgen, dat ze een medaille verdienden voor hun oefeningen was al gauw duidelijk. Uiteindelijk kwamen de meiden 0.2 punten te kort voor het hoogste podium, maar de zilveren medaille was meer dan verdiend voor Zefanja, Remke & Nanda. Foto's: Annet Dam

Auteur

Redactie