EK limiet voor gymnaste Myrthe Tognini uit Bakkeveen

Drachten

Myrthe Tognini uit Bakkeveen wist zaterdag in Zwolle het  hoge limiet voor de Europese Kampioenschappen binnen te slepen. 

Dit weekend werden in Zwolle de plaatsingswedstrijden gehouden voor het NK Acrogym. Daarnaast waren dit ook kwalificatiemomenten voor de Europese Kampioenschappen later dit jaar. Om hieraan mee te mogen doen, moet er een laag en een hoog limiet gehaald worden. Myrthe Tognini uit Bakkeveen komt uit voor de topsport stichting Acro Academy Noord Nederland, en is het seizoen begonnen met haar oog op het EK. Zaterdag wist zij met haar partners Iris Bergsma en Arjenne Steenbergen met twee prachtige oefeningen de gouden positie van het podium te bereiken én tegelijkertijd het hoge limiet voor de Europese Kampioenschappen binnen te slepen. Een prestatie van formaat. Over een maand is het volgende kwalificatiemoment, op het NK Acro, waar zij hoopt het tweede limiet te behalen zodat zij Nederland mag gaan vertegenwoordigen in de categorie Jeugd. De Europese Kampioenschappen worden in oktober in Polen gehouden.

Auteur

Redactie