Campina Open Boerderijdag in Siegerswoude

Drachten

Friese Campina­boeren openen hun staldeuren voor bezoekers, zo ook Familie Rohaan aan De Mersken 1 in Siegerswoude op vrijdag 26 mei van 10.00 tot 16.00 uur.

Op vrijdag 26 mei en maandag 5 juni houdt Campina voor de twaalfde keer de Open Boerderijdagen. Meer dan zestig melkveehouders in heel Nederland openen op vrijdag tijdens het hemelvaartweekend en op tweede pinksterdag de deuren van hun boerderij voor publiek. Een leuk en bovendien gratis uitje voor het hele gezin, waarbij de bezoekers een kijkje kunnen nemen achter de schermen van de boerderij en kunnen zien waar de melk die thuis op tafel staat vandaan komt. Tijdens de Campina Open Boerderijdagen leert jong en oud hoe het er op de boerderij aan toe gaat en waar melk vandaan komt tijdens een rondleiding van de boer. Daarnaast zijn er spel­activiteiten als een boerenmeerkamp voor de hele familie en het melkbus­heffen waarbij kinderen kunnen laten zien hoe sterk ze zijn. Hiernaast kunnen bezoekers Campina producten proeven en leren over zuivel als basis van een gezond voedingspatroon in combinatie met beweging.   Kijk voor alle deelnemende boerderijen op www.campina.nl/boerderijdagen2017

Auteur

Redactie